Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Νεοναζιστική ιστοσελίδα “ alpen-donau” είναι και πάλι on-line

Mια νεοναζιστική ιστοσελίδα που ονομάζεται “alpen-donau” είναι και πάλι στο Διαδίκτυο on-line. Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε έναν διακομιστή των ΗΠΑ, αλλά αυτή τη φορά με το όνομα "net" αντί του "Info''. ''Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει '' γράφουν οι συντάκτες της σελίδας και επιτίθενται στους ερευνητές και πολιτικούς, και δηλώνουν ότι είναι ''έτοιμη για αντεπίθεση".

Πάνω στην επέτειο γενέθλιων του Αδόλφου Χίτλερ, στις 20 Απριλίου, υπάρχουν και αβάσιμοι υπαινιγμοί κατά του Gottfried Küssel και κριτική για άλλους συντρόφους.Την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός νεοναζί Küssel συνελήφθη ως ένα από τα άτομα που κρύβεται πίσω από την ιστοσελίδα με την κατηγορία, ''επαναδραστηριοποίηση της ιστοσελίδας μετά την απαγόρευση της και υποκίνηση''. Επίσης, ένας δεύτερος άνθρωπος βρίσκεται υπό κράτηση, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στη βεβήλωση τάφων του Εβραϊκού νεκροταφείου στο Eisenstadt, στη δεκαετία του 1990.

Στην ιστοσελίδα «Alpen-donau.info» εδώ και δύο χρόνια, οι συντάκτες παρότρυναν τους χρήστες σε ρατσιστικά, αντισημιτικά σχόλια και δράσεις. Τέλος Μαρτίου, η ιστοσελίδα απενεργοποιήθηκε. Στις 11 Απρίλιου πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 6 έξι κατ 'οίκον έρευνες. Η εισαγγελία σε συνεργασία με τους αμερικανούς συναδέλφους της, είχε καταφέρει να βρει τους κωδικούς πρόσβασης στον server που βρίσκεται στις ΗΠΑ και να παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες.

Η νέα σελίδα "alpen-donau.net ξεκίνησε την λειτουργία της στις 16 Απριλίου και είναι καταγεγραμμένη στην Αριζόνα των Η.Π.Α.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου