Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στο επίπεδο του Τσερνόμπιλ αναβαθμίστηκε η πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα

Η Ιαπωνία αξιολόγησε σήμερα την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα ως ισότιμη με το ατύχημα του Τσερνόμπιλ, το 1986. Σύμφωνα με την Επιτροπή Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, το πυρηνικό ατύχημα έχει ταξινομηθεί στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών και Ραδιενεργών Συμβάντων στο υψηλότερο επίπεδο 7, από το επίπεδο 5.

Το επίπεδο ασφάλειας 7, σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Η ακτινοβολία προέρχεται κυρίως από τον αντιδραστήρα 2, στο οποίο σημειώθηκε στις 15 Μαρτίου μία έκρηξη, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

"Πρόκειται για μία αρχική ταξινόμηση", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας. "Η τελική αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας".

"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και ανησυχούμε ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO.

Προηγουμένως, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι η Επιτροπή Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας υποψιάζεται, ότι το ραδιενεργό υλικό που διαρρέει για αρκετές ώρες, υπερέβη το όριο των 10.000 Terabecquerel.

Εν τω μεταξύ, δυο ισχυροί μετασεισμοί 6,3 και 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκαν στην περιφέρεια της Φουκουσίμα, οι οποίοι ανάγκασαν τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού από τους μηχανικούς που προσπαθούσαν να περιορίσουν τη διαρροή ραδιενέργειας.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου