Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συνεχίζονται οι σκληρές οδομαχίες για την κυριαρχία της Misurata


Οι μάχες μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και αντικαθεστωτικών για την κυριαρχία της πόλης Misurata, συνεχίζονται. Το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αl Jazeera μιλάει για σκληρές οδομαχίες. Δείχνει εικόνες από τις μάχες, σε διάφορα σημεία της πόλης, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Ο ΟΗΕ θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους στη πόλη της Λιβύης Misurata, με ανθρωπιστική βοήθεια και μεταφορές των προσφύγων.

Δεν θα σταματήσουν, λένε οι αντικαθεστωτικοί και δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τη στάση της συμμαχίας. Κατά τη γνώμη τους έπρεπε το ΝΑΤΟ να τους εφοδιάσει με όπλα και να επιτεθούν σφοδρότερα κατά των στρατευμάτων του Καντάφι.

Στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό BBC, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης Ibrahim Mussa επανέλαβε ότι ο λιβυκός στρατός, δεν στρέφεται κατά των αμάχων, ειδικά στη Misurata.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα έπρεπε να απαγορευτούν οι παρεμβολές από το εξωτερικό. «Δεν καταλαβαίνω γιατί η Συμμαχία ζητεί την παραίτηση του Καντάφι. Ο λαός θα έπρεπε να αποφασίσει για το μέλλον της Λιβύης. Η κυβέρνηση αποδέχεται τις εκλογές, ένα δημοψήφισμα ή μία μεταβατική περίοδο υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών. Οι Λίβυοι είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν γι' αυτό».

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου