Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σε λαϊκό προσκύνημα το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'


Μία φιάλη με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' είχε κρατηθεί, λίγο πριν το θάνατο του και φυλάσσεται έως σήμερα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης.

Η καθολική εκκλησία θα εκθέσει την φιάλη με το αίμα,σε λαϊκό προσκύνημα,   την   Κυριακή 
1η Μαϊου, ημέρα της μακαριοποίησης του ποντίφικα.

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄, αναμένεται να συρρεύσουν στην Ρώμη, για να παρευρεθούν στην τελετή μακαριοποίησής του, χιλιάδες πιστοί καθολικοί από όλο τον κόσμο, για να τιμήσουν τη μνήμη ενός εκ των πιο αγαπημένων προκαθημένων όλων των εποχών.

Το αίμα του ποντίφικα, είχε κρατηθεί για προληπτικούς λόγους. Έχει τοποθετηθεί μέσα σε μία λειψανοθήκη, την οποία κατασκεύασαν γνωστοί χρυσοχόοι. Άλλες δυο φιάλες βρίσκονται στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας, το αίμα του πάπα μπόρεσε να διατηρηθεί σε υγρή μορφή, χάρη στην παρουσία μιας ισχυρής αντιπηκτικής ουσίας.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' είχε υπογράψει ένα διάταγμα, με το οποίο απέδιδε στον προκάτοχό του το πρώτο του θαύμα, τη θεραπεία μιας Γαλλίδας καλόγριας, την Μαρί Σιμόν Πιερ, η οποία έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Σύμφωνα με την καλόγρια, δύο μήνες μετά το θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου, προσευχήθηκε στη μνήμη του και θεραπεύτηκε από τη νόσο.

Η αναγνώριση του θαύματος σημαίνει, ότι ο Ιωάννης Παύλος θα κηρυχθεί όσιος, στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Για την αγιοποίησή του όμως, θα χρειαστεί η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου