Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ελεύθεροι οι τρεις από τους τέσσερις προσαχθέντες για τον εμπρησμό στη Marfin


Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις προσαχθέντες για τη δολοφονική επίθεση στη



Marfin Bank, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων μια έγκυος γυναίκα.

Τα τέσσερα άτομα προσήχθησαν χθες από την Ασφάλεια, με εντολή του εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου 2010 και τον εμπρησμό του υποκαταστήματος, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι.

Oι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους, ενώ ο τέταρτος κρατήθηκε και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, καθώς κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του, βρέθηκαν ένα γκλομπ, μία σφεντόνα και ένα τόξο.

Και οι τέσσερις πήραν προθεσμία μέχρι τη προσεχή Παρασκευή, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, με βάση τη δικογραφία που σχημάτισε η κρατική ασφάλεια.

Η αστυνομία απέστειλε την δικογραφία στον εισαγγελέα με τα στοιχεία που προέκυψαν, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, καθώς και τα στοιχεία που βασίζονται κυρίως από οπτικό υλικό, το οποίο συγκεντρώθηκε από τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες στην περιοχή.

Οι ύποπτοι φαίνεται να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια πολύ κοντά στο σημείο της Marfin. Ωστόσο ο εισαγγελέας που εξέτασε τη δικογραφία δεν διέταξε τη σύλληψη τους, καθώς δεν υπήρχε εμφανής εμπλοκή τους στον εμπρησμό της Marfin και την επέστρεψε στην αστυνομία, για να συνεχιστούν οι έρευνες.

Οι ύποπτοι προσήχθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε Εξάρχεια και Κυψέλη. Πρόκειται για τρεις πολίτες ελληνικής καταγωγής και έναν υπήκοο Καζακαστάν.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου