Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Οι σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη έφτασαν και στην Τυνησία


Οι μάχες μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχουν επεκταθεί στην περιοχή των συνόρων με τη γειτονική Τυνησία.

Ένας αξιωματούχος της συμμαχίας, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, πως υπήρξε μάχη και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Μάρτυρες ανέφεραν πως πυροβολισμοί υπήρξαν και επί εδάφους της Τυνησίας, κοντά στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής. Τα παιδιά έπρεπε να εγκαταλείψουν το σχολείο και οι κάτοικοι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους.

"Οι αντάρτες μετά από μία επίθεση των κυβερνητικών στρατευμάτων, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον έλεγχο της περιοχής", δήλωσε ένας πρόσφυγας από την Τυνησία.

Σύμφωνα με τους αντάρτες, οι κυβερνητικές δυνάμεις εκτόξευσαν γύρω στις 80 ρουκέτες στη δυτική ορεινή περιοχή της Βόρειας Αφρικής, κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ο αραβικός τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera, ανέφερε μάχες και στην απομακρυσμένη περιοχή της Kufra, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα.

Η δυτική στρατιωτική συμμαχία, η οποία με αεροπορικές επιθέσεις πρέπει να προστατεύσει τους αμάχους, απλά παρακολουθεί ανήσυχη. Οι αντάρτες απαιτούν μεγαλύτερη συμμετοχή.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου